Skip to content

Nytt tilskudd i Endra med doktorgrad i solenergi

Andres Olivares er det nyeste tilskuddet i Endra, og har fått tittel som prosjektutvikler. – En viktig oppgave som prosjektutvikler er å utføre solenergisimuleringer så presist som mulig for å redusere den økonomiske risikoen ved prosjektinvesteringen, forteller han.

Salsakurs førte han til solenergi i Norge
Andres har en tung faglig bakgrunn fra både Chile og Norge. Egentlig skulle Andres flytte til Tyskland for å ta doktorgraden sin i solenergi, men så møtte han en norsk dame på salsakurs, og da bestemte han seg for å ta doktorgraden i Norge.

– Det handler om timing
De siste årene har Andres jobbet for å undervise andre på både Skeisvang VGS og på HVL i Haugesund. På spørsmål om hvorfor han ønsket å jobbe i Endra svarer han følgende: For meg handler det hovedsakelig om timing. Jeg tror vi lever i en stor overgangstid med mange endringer i teknologi, nye utfordringer i samfunnet og i en svært sammenkoblet verden. Utfordringene som vil påvirke Europa, vil også forme fremtidens energipolitikk i Norge, derfor vil solenergi være en naturlig del av denne utviklingen også i Norge og resten av Skandinavia.

– Har elementene som trengs for å lykkes i fremtiden
Andres har allerede noen uker bak seg i Endra, og mener at dette er et firma med stort potensial for vekst. – Teamet er veldig tett, og det føles som om alle prøver å hjelpe og støtte hverandre så godt de kan. Ikke minst er Kristian, direktør i Endra, veldig lydhør og engasjert, så mitt inntrykk er at vi har alle de elementene som trengs for å lykkes i fremtiden.

Og når det ikke går i sol for Andres, går det som regel i musikk
Han synger i kor, og har dannet rockebandet Laser Dinosaurs. De fleste rundt han spiller instrumenter. – Haugesund er også en fantastisk by for sykling, og Sandvesanden er et flott sted for surfing med barna, avslutter han.

Vi er veldig glade for å ha Andres med på laget!

Andre artikler