Skip to content

Den riktige jobben måtte til for å få Eivind (31) hjem igjen  

Eivind Bachmann er ansatt som prosjektutvikler i Endra. 31-åringen har ventet på den riktige karrieremuligheten i hjembyen, og plutselig var den der: – Jeg gleder meg stort!

– Jeg har hele tiden visst at jeg ville hjem med tiden, men tidspunktet var ikke så viktig. Det handlet mer om den riktige jobben, forteller Eivind.
1. oktober har han sin første arbeidsdag i Endra. I dag jobber han som technical manager i solenergiselskapet Apollotech i Oslo.
– Også Apollotech er et nystartet solcelleselskap, og jeg har hatt en spennende tid her. I Endra kommer jeg nok til å være borti mye av det samme, men i større skala. Med et stort konsern i ryggen er jeg sikker på at vi kommer til å oppnå store ting. Potensialet er enormt, sier Eivind.

Spennende tider
31-åringen fra Haugesund har også jobbet som prosjektleder i Horten kommune. Han er utdannet sivilingeniør i miljøfysikk og fornybar energi, og har god kompetanse innen solenergi og lagring.
– Det er veldig spennende tider for solenergi. Verden satser og det samme gjør Norge nå. Teknologien og vilkårene er på plass, og jeg tenker at timingen til Haugaland Kraft med Endra-etableringen er helt perfekt, sier Eivind.
Han ventet altså på at den riktige jobben skulle dukke opp før han vendte nesen hjemover til Haugesund. Da Eivind så at Endra trengte ledere, var han ikke sen med å søke.
– Det må slike spissa stillinger med ansvar og spennende oppgaver til for å lokke folk hjem. Da jeg så hva Endra var ute etter, var jeg kjapp med å søke. Det skjer utrolig mye på Haugalandet for tida, og jeg gleder meg til å få være med på utviklingen – også sammen med et helt nytt team, sier Eivind Bachmann.

Kjent plass
Eivind forteller at han langt ifra er den eneste i vennekretsen som har oppdaget hvor mye det satses i regionen. Mange av vennene hans har allerede flyttet hjem.
– Det er her det skjer. Haugalandet er inne i en spennende tid, både når det kommer til fornybar energi og på andre områder. Særlig siste året har jeg kjent på at jeg ønsker å flytte hjem. Det gjaldt bare å ha is i magen til den riktige muligheten dukket opp.
At det ble i nettopp Haugaland Kraft sine lokaler, Eivind skulle lande, er like tilfeldig som det er ideelt.
– Jeg har hatt sommerjobb hos Haugaland Kraft siden jeg var 16 år. Min far, Andreas Bachmann har jobbet der i rundt 25 år og stortrives. I tillegg kjenner jeg flere som er ansatt på bygget. Ingen tvil om at jeg kommer til en god arbeidsplass med godt miljø og mange muligheter, sier 31-åringen.

Gleder seg
Etter sommerferien blir det leilighetssalg og rydding av kontorpult i Oslo, før Eivind tar med seg flyttelasset og gjør haugesunder av seg igjen. Så blir det sol og Endra på skiva fra frokost til middag.
– Jeg gleder meg veldig. Det finnes så mange muligheter innen solenergi – det gjelder bare å utnytte det enorme potensialet som ligger der. Det blir utrolig spennende å være med å ta en solid posisjon i markedet sammen med Endra, avslutter Bachmann.

Andre artikler