Skip to content

Fra globetrotter til prosjektutvikler i Endra: – Tenk at jeg skulle finne drømmejobben i hjembyen min!

Christina Skaatan (32) er ansatt som prosjektutvikler i Endra: – Jeg gleder meg, dette blir veldig spennende, sier hun.  

Skaatan er utdannet elkraftingeniør og har master i fornybar energi fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).
Hun går fra jobben som salgs- og prosjektutvikler i HK Energi, der hun har vært del av Smart kunde-teamet, og begynner i Endra 1. juli.
– Jeg ser veldig frem til å komme i gang. Jeg kommer til å bruke sommeren til å lage gode strukturer og rammeverk for hvordan vi skal jobbe fremover, forteller ingeniøren, som gleder seg til å få jobbe i et helt nytt team i Endra.
– Det blir spennende når vi får flere på plass. Et team med helt ny kompetanse. Dette blir bra. Jeg har stor tro på Endra, og ser enorme muligheter for oss i fremtiden.

Praktisk erfaring
Skaatan kan skilte med en både annerledes og berikende erfaring på sitt felt, hun har reist verden rundt for å studere solenergi, og gjennomført alt fra installasjonskurs i Costa Rica til besøk på solkraftverk og fabrikker i hele Europa, Afrika og Asia.
– Jeg var blant annet med og installerte solceller på taket i Afrika, langt oppi fjellene i Uganda. Der hadde de aldri hadde sett en lyspære engang, så det var en spesiell opplevelse. Jeg har også besøkt en del parker i Afrika, sett hvordan de bruker ulike teknologier og fått lært i praksis. Jeg har fått pratet med verdensledende eksperter og skapt et stort nettverk. Det er ingen tvil om at all denne erfaringen kommer godt med nå, sier 32-åringen.

Se video der Christina deler fra sine opplevelser her: 

Vokste opp i nabohuset
Skaatan vokste opp like bak Haugaland Kraft, og fant interesse for energi allerede som ungdom.
– Det startet i 10. klasse. Vi besøkte Haugaland Kraft og lærte hvordan en monterer stikkontakter. Jeg var frelst og fortalte foreldrene mine den dagen; jeg skal bli elektriker. De rådet meg til å ta allmenn likevel, så landet jeg istedet på studier og elkraftingeniørutdanning. Siden jeg er idealist, falt jeg fort for fornybar energi. Jeg har ikke angret et sekund siden, forteller hun.
Etter mange år på reis, med lærdom og nettverksbygging, så ikke Skaatan for seg at Haugesund kom til å bli plassen der hun fant drømmejobben.
– Ja, hvem skulle trodd at drømmejobben var her, i hjembyen min, at det var her jeg skulle få realisert karriereambisjonene mine. Det er spesielt at jeg gikk fra å være globetrotter til å jobbe i bygget som har vært min nabo i mange år. Men jeg kan ikke tenke meg en mer spennende arbeidsgiver, sier 32-åringen.

Både her og der
Skaatan ser det som et privilegium å få realisere fornybare prosjekt og bidra til å bringe verden fremover.
– Sol er mye mindre konfliktfylt og arealene vi velger er allerede i bruk. På jorder kan sauer fortsatt beite og de kan til og med finne skygge under anleggene. Det er veldig fint at vi dobbeltutnytter areal, sier Skaatan, og forteller at Endra har mange muligheter bare her i egen region.
– Vi kommer til å se utover hele Norden, men bare her er det mange spennende arealer. Haugalandet er et fint sted å begynne. Nå gjelder det å få tak i de riktige arealene. Når det er på plass, er potensialet og mulighetene uendelige, avslutter Christina Skaatan.

 

“Haugalandet er et fint sted å begynne”

Andre artikler