Skip to content

Camilla (29) er klar for internship i Endra!

I høst søkte vi etter studenter til internship i kartanalyse. Nå er masterstudent Camilla Lindø (29) ansatt.
– Da jeg så stillingen visste jeg at det var dette jeg ville gjøre. Få minutter senere fikk jeg tilsendt samme annonsen fra min far som hadde tenkt det samme.

Vil tiltrekke attraktive arbeidstakere
Internship er en ordning hvor studenter får jobbe med relevante arbeidsoppgaver, få arbeidserfaring og samtidig se hvordan de liker faget og bedriften. – Vi ønsker å tiltrekke oss attraktive arbeidstakere, og dette er en fin måte for oss å finne ut om dette er en stilling vi trenger permanent, sier leder av Endra, Kristian Gautesen. – Det er også positivt for både oss og studentene å finne ut om vi er en god match.

På skattejakt i kart
– Når vi jobber med utvikling av solparker trenger vi kartkompetanse i flere faser, sier leder for forretningsutvikling i Endra, Akif Papas. Camilla skal jakte på de beste arealene, og analysere deres egnethet for solparker.
– Jeg liker å se løsninger og muligheter som andre ikke har tenkt på, smiler Camilla, og fortsetter: På Vestlandet er det en ekstra spennende utfordring, da det ikke er mange store flate arealer. Solenergi er fremtiden! Det har jeg fått dunket inn fra familien min som har solceller på alle tak.

En barndomsdrøm
Camilla studerer geologi på Universitetet i Bergen, som er læren om jordens oppbygning og historie. — Da jeg var liten ville jeg bli vulkanolog. Jeg samlet på stein. Det var den drømmen som førte meg inn i geologien. Det er et bredt studie, men da jeg fikk velge fag selv, ble det geografiske informasjonssystemer, som skal brukes i denne stillingen.
– For å være ærlig så samler jeg fortsatt på stein. Man blir litt miljøskadet av studiene, ler Camilla.

Flyttet hjem
Camilla har nylig flyttet hjem til Haugesund og kjøpt seg hus, hvor hun snart flytter inn. Jeg er veldig glad i å pusse opp, av samme grunn som jeg liker kartanalyse: Å utforske løsningene og mulighetene!

Andre artikler