Skip to content

Akif Papas (49) er Endra sin nye forretningsutvikler: – Et stort privilegium

Papas var ikke på jakt etter ny jobb, men kunne ikke la være å søke da han så at Endra trengte folk. 

Papas går fra jobben som salgsdirektør i CGI, med ansvar for salg og markedsstrategi for kraft- og nettselskap. Der har han vært ansatt siden 2008, og legger ikke skjul på at det var vemodig å gi beskjed om at han skifter beite.
– Jeg hadde ingen planer om å skifte jobb og var egentlig ikke på leit. Men da jeg så annonsen til Endra så kunne jeg ikke la være. Det blir stort å få være med å forme et slikt selskap fra starten av. Det blir veldig spennende, noe jeg ikke kunne gå glipp av. Samtidig var det utrolig trist å måtte gi beskjed til CGI. Jeg har hatt noen flotte kollegaer og en veldig givende jobb de siste 14 årene, forteller Papas.

Godt kjent
49-åringen starter i jobben som forretningsutvikler i Endra 1. oktober. Han skal jobbe mot kunder og samarbeidspartnere, både i forhold til PPA-kontrakter, samarbeid og areal. Han vil også være en god bidragsyter på salgs- og markedsstrategi.
– Jeg har stor interesse for fornybar energi, det har vært en stor del av jobbhverdagen min de siste 15 årene. Så vet jeg at jeg kommer til en god arbeidsplass. Jeg kjenner til mange i Haugaland Kraft fra før og vet det er godt miljø på huset, kommenterer Akif.

Solid merkevare
Papas er overbevist om at solenergi har en lysende fremtid i både Norge og verden, og mener timingen er svært god for Endra.
– Jeg har veldig stor tro på Endra. Vi merket energikrisen lenge før situasjonen med Ukraina. Elektrifiseringen fremover vil kreve langt større kapasitet enn vi har i dag. Nettselskapene rapporterer om flere års kø når det kommer til nettilknytning. Industrien krever utvidet kapasitet og vi ser et stadig stigende underskudd. At Endra velger å satse nå, mener jeg er helt rett. De er ikke for tidlig ute, men klar nå når markedet er modent. I tillegg kommer Endra til å nytte godt av å ha konsernet Haugaland Kraft i ryggen. Det er en solid merkevare som vil være viktig i satsingsfasen, sier forretningsutvikleren.

Langsiktig strategi
49-åringen, som har tyrkiske foreldre, har vært bosatt flere steder i landet, som Molde, Oslo og Stord. For 15 år siden flyttet han og kona, som er fra Karmøy vestover og slo rot i hennes hjemkommune.
– Vi trives godt her, og siden jeg har mine foreldre på Stord, så får vi sett hele familien. Jeg har også trivdes veldig godt i arbeidslivet her på Haugalandet og ser at store ting skjer. Nå gleder jeg meg veldig til å komme i gang i Endra, sier Papas.
Han er forberedt på en langsiktig og god prosess, der strategien er å se muligheter både lokalt og nordisk.
– Bare her lokalt ser vi mange muligheter, som i Haugaland Næringspark, der vi har signert en intensjonsavtale. Endra har allerede fått inn flere spennende henvendelser, så dette blir gøy. Det gjelder å tenke langsiktig, og det kommer til å bli en veldig spennende prosess.

Andre artikler