Skip to content

Endra på Athenos energiseminar

Er bedriften din klar for fremtiden?

– Det kom mange spørsmål fra salen da vi fortalte hvordan industrien kan ta i bruk solenergi uten å investere ei krone, smiler prosjektutvikler Tomasz Pikora.

 

Akif og Thomasz fortalte om mulighetene for solkraft. Foto: Atheno

Forrige torsdag samlet Atheno og Endra bedrifter i Sunnhordland til Energiseminar på Stord.

Atheno, som jobber med innovasjon og verdiskapning i Sunnhordland, hadde samlet et solid knippe foredragsholdere og bedrifter for å diskutere energiløsninger.

– Det var spennende å få overblikk over hvor mye som skjer i regionen, og vise frem potensialet for solkraft, sier forretningsutvikler Akif Papas om deltagelsen på seminaret.

Endra fortalte om storsatsingen på solkraftverk, og delte resultater fra Haugaland Krafts smarte energisystem på Heiane.

Det var spesielt presentasjonen til Papas om mulighetene for industrien, som fikk mange spørsmål fra salen. – Flere kom bort i ettertid for å drøfte konkrete muligheter, smiler Papas fornøyd.

Papas forklarte hvordan industri med takareal over 10 000m2, kan få installert solceller helt uten investering. Det tegnes kun leieavtale for taket, og en langsiktig kraftavtale. Endra tar seg av hele prosessen og driften.

– Solkraftverk på tak er den raskeste energikilden som finnes. Det kan ikke sammenlignes med noen annen type energi, sier Tomasz Pikora, og legger til: ­- Det tar kun noen få måneder å få det opp!

Endra satser stort på grå areal, da det er mest bærekraftig å utnytte allerede utbyggede eller industrialiserte arealer.

Takk for et interessant og lærerikt seminar Atheno!

Har din bedrift takareal over 10 000m2? Ta kontakt med Akif Papas på [email protected] eller +47 91 74 93 74, for en uforpliktende prat.

 

Andre artikler