Skip to content

Fra bekk til bærekraft

Espen Nordtveit er prosjektutvikler i Endra. På fritiden jobber han med et spennende prosjekt, han vil nemlig bygge et eget vannkraftverk.

Vannkraftverk på familiegården
Noe som har skapt interesse og prat blant kolleger er Espens pågående prosjekt med å bygge et vannkraftverk på familiens gård i Vindafjord. Selv om prosessen er i en tidlig fase, har prosjektet allerede vekket oppsikt. – Jeg kommer fra en gård der vi har en bekk som vi har ønsket å bruke til kraftproduksjon, forklarer Espen. Jeg tok initiativ til å starte søknadsprosessen med NVE, og selv om vi ennå ikke har begynt utbyggingen, ser vi for oss et kraftverk med en årlig produksjon på nesten 1 GWh.

Livet på gården og i Endra
Selv om Espen ikke bor på gården lenger, har oppveksten på en gård gitt verdifull innsikt og ansvarsfølelse.
­– Oppveksten på gården ga meg en unik mulighet til å lære om ansvar og hardt arbeid fra ung alder. Denne bakgrunnen vil være positiv i min rolle som prosjektutvikler hos Endra, spesielt når vi samarbeider med grunneiere, forteller han.

Ansvarsområder og ambisjoner
I Endra vil Espen spille en viktig rolle i utviklingen av nye prosjekter. Med hovedfokus på den tekniske delen av prosjektene, vil han arbeide med å finne innovative løsninger og følge opp prosjekter frem til byggestart av solkraftverk.

Andre artikler