Skip to content

Tomasz Pikora (39) er ny prosjektutvikler i Endra: – Ingen tvil om at sol er fremtiden!

Tomasz er sivilingeniør, opprinnelig fra Warszawa. 39-åringen forelsket seg i Norge for 11 år siden og har blitt siden. Nå ser han frem til å bruke kompetansen sin i Endra. 

Tomasz har jobbet i Multiconsult siden 2015, med rådgivning innen elektro, solenergi, lading og energilagring. Han har tidligere også blant annet jobbet i Enogy (EON) og Schneider Eletric. Han har ekspertise på både sol og energilagring, og 1. oktober har han sin første arbeidsdag i Endra.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg vet det er godt miljø i Haugaland Kraft og mange flinke ansatte. Det er stas å få bli en del av laget, sier 39-åringen.

Store muligheter

Tomasz har jobbet mye med fornybarenergi siden 2008 og er ikke i tvil om at sol er fremtiden.

– Det er den største energikilden i verden og potensialet er enormt. Jeg har allerede jobbet med de største kundene i landet og trives med å jobbe med store prosjekt. Endra har store muligheter, jeg ser veldig frem til å få være med på etableringen og utviklingen fra starten, sier han.

Bærekraft og innovativ tenking står i høysetet for Tomasz. Han trives som rådgiver og er glad i mennesker. Han har allerede vandret gangene hos Haugaland Kraft i jobbsammenheng og kjenner godt til folk og miljø.

– Samarbeidet har alltid vært godt. Det er også en god grunn til å begynne å jobbe der, kommenterer Tomasz.

Fascinert av Norge

39-åringen er fra Polens hovedstad Warszawa, i 2011 valgte han å flytte til Norge og har ikke angret siden.

– Jeg begynte egentlig i oljebransjen og endte senere opp i fornybarsegmentet. Norge har alltid tiltalt meg. Naturen og mulighetene har fascinert meg – og gjør det stadig. Det er stor arbeidsvilje og godt miljø her. Så er tenker jeg det er positivt å kunne ta med seg erfaring og kultur fra et annet Europeisk miljø, slik som jeg gjør, forteller Tomasz.

Stor tro

Sivilingeniøren er bosatt i Kvinnherad og kommer til å jobbe med prosjekter både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Kontorplassen kommer hovedsakelig til å være på Heiane på Stord. Når det kommer til timingen til Endra, er ikke Tomasz i tvil om at den er perfekt.

– Det skjer utrolig mye innen solkraft for tiden. Alt legges til rette og utviklingen er i full fart fremover. Mange satser på storskala nå – og mange vil komme. Nå handler det om å finne de riktige områdene og kundene. For Endra sin del blir det å tenke både lokalt, nasjonalt og i hele Norden. Mulighetene er store. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. 1. oktober blir en stor dag, avslutter Tomasz Pikora.

 

Andre artikler